باکسهای فیبر نوری یا جعبههای ترمینال فیبر نوری نقش مهمی در توزیع و مدیریت کابلهای فیبر نوری دارند؛ در حقیقت این باکسها نقطه اتصال و محل تقسیم تارهای فیبر نوری میباشند. باکسهای فیبر نوری به گونهای طراحی شدهاند که محیطی امن و منظم برای اتصال، تست و تعمیر کابلهای فیبر نوری را فراهم میکنند. این باکسها باتوجه به نقش کلیدی که دارند، بهطور گسترده در انواع شبکههای فیبر نوری از جمله شبکههای مخابراتی، شبکههای اینترنت و Data Centerها مورد استفاده قرار میگیرند، به همین علت انواع مختلفی از جعبههای ترمینال فیبر نوری در بازار موجود است که هر کدام برای کاربرد خاصی طراحی شدهاند. این باکسها میتوانند از نظر اندازه، ظرفیت و ویژگیهای امنیتی متفاوت باشند.
باکسهای فیبر نوری اغلب به دو گروه باکسهای داخلی و خارجی (Indoor/Outdoor) تقسیم میشوند. باکسهای داخلی معمولاً در محیطهای مسقف و کنترلشده استفاده میشوند، در حالی که باکسهای خارجی برای شرایط جوی (آب، گرد و غبار، تغییرات دمایی و...) متغیر و محیطهای باز طراحی شدهاند و از آسیبهای فیزیکی احتمالی جلوگیری میکنند. بنابراین، هنگام انتخاب یک جعبه ترمینال فیبر نوری، توجه به عوامل مختلفی مانند نوع استفاده، شرایط محیطی و نیازهای خاص سیستم، بسیار اهمیت دارد. چرا که این ویژگیها باعث میشود تا باکسهای فیبر نوری بتوانند در شرایط سخت محیطی و یا محیطهای صنعتی، عملکرد قابل اطمینان داشته باشند و از اتصالات فیبر نوری به درستی محافظت نمایند.
انواع باکس فیبر نوری
باکس FAT یا جعبه تقسیم فیبر نوری
باکس (Fiber Access Terminal) FAT به جعبه تقسیم فیبر نوری مشهور است که در شبکههای فیبر نوری برای مدیریت و توزیع سیگنالهای نوری به کار میروند. این باکسها برای مدیریت، محافظت و تغییرات بر روی اتصالات در شبکههای فیبر نوری و در نقاط اتصال نزدیک به کاربر نصب میشوند. باکسهای FAT وظایف متعددی از جمله:
- توزیع سیگنالهای نوری از یک یا چند منبع به چندین نقطه در شبکه
- محافظت کابلها در برابر آسیبها، رطوبت، و شرایط محیطی سخت
- تکنسینها با استفاده از FATها میتوانند به راحتی اتصالات و پیکربندیهای شبکه را مدیریت کنند و در صورت نیاز، تغییرات لازم را انجام دهند.
- باکسهای FAT به عنوان نقطه دسترسی به شبکههای فیبر نوری عمل کرده و امکان اتصال تجهیزات مختلف را فراهم میکند.
"اغلب باکسهای FAT در محیط بیرونی و بر روی دیوار نصب میشوند "
همانطور که اشاره کردیم باکسهای فیبر نوری FAT در فضای باز و بر روی دیوارها نصب میشوند به همین علت جنس بدنهی آنها از پلاستیک فشرده، مقاوم و با دوام ساخته شده تا در برابر شرایط جوی مختلف عملکرد مناسبی داشته باشند. در قسمت زیرین این باکسها مکانهایی برای ورودی و خروجی کابلهای فیبر نوری تعبیه شده است تا به راحتی بتوان کابلهای فیبر نوری را از طریق این ورودیها و خروجیها به داخل یا خارج باکسها منتقل کرد. همچنین این باکسها مجهز به یک قفل هستند که دسترسی به داخل باکس را محدود و امنیت تجهیزات فیبر نوری را فراهم میکنند. جعبه تقسیم فیبر نوری دارای استاندارد IP (Ingress Protection) هستند که نشان دهندهی میزان مقاومت آنها در برابر گرد و غبار و ورود مایعات به داخل باکسها میباشد.
اجزای داخلی باکس فیبر نوری FAT
کاست فیبر نوری
داخل باکسهای فیبر نوری قسمتهایی تعبیه شده که شبیه به کاستهای فیبر نوری است. تکنسینهای فیبر نوری به راحتی میتوانند پیگتیلهای فیبر نوری که فیوژن شدهاند را در این کاستها قرار دهند و از آنها برای اتصال و مدیریت رشتههای فیبر نوری استفاده کنند . این کاستها از خم شدن و آسیب دیدن تارهای فیوژن شده جلوگیری کرده و به تکنسینها امکان میدهند تا اتصالات را بهصورت منظم و بدون پیچیدگی انجام دهند.
اسپلیتر فیبر نوری
در قسمتی دیگر از جعبه تقسیم فیبر نوری بخشی برای قرار دادن اسپلیترهای فیبر نوری تعبیه شده و قسمتی هم برای قرار گیری آداپتورهای فیبر نوری نکته قابل توجه این است که متخصصین و یا تکنسینها میدانند که از چه FAT باید استفاده کنند تا بتوانند اسپلیتر و آداپتور مناسب با آن را در داخل باکس قرار دهند.
انواع باکسهای FAT از نظر ظرفیت
- باکس FAT 96 Core
- باکس FAT 48 Core
- باکس FAT 32 Core
- باکس FAT 24 Core
- باکس FAT 12 Core
- باکس FAT 8 Core
انواع باکسهای fat از نظر کانکتو فیبر نوری
- باکس FAT با کانکتورهای LC
- باکس FAT با کانکتورهای SC
- باکس FAT با کانکتورهای LC
باکس فیبر نوری (Access Terminal Box) ATB
باکسهای فیبر نوری ATB نامهای مختلفی در بین تکنسینها و متخصصین دارند از جمله پریز فیبر نوری، پریز ATB، باکس ترمینال فیبر نوری ATB و باکس OTO. باکس فیبر نوری ATB همانند باکسهای FAT بر روی دیوار نصب میشوند با این تفاوت که در فضای داخلی ساختمانها و بیشتر در کنار پریز برق یا تلفن نصب میشود. این باکسها دقیقا همانند FATها دارای قسمتهایی برای کاست فیبر نوری، آداپتور، پیگتیل و یا آداپتور دارند. اما برخلاف FATها ظرفیت کمتری دارند.
معرفی انواع باکسهای فیبر نوری ATB
- باکس ATB درب شیشهای
- باکس ATB توکار
- باکس ATB به همراه آداپتور
"هنگام خرید باکسهای فیبر نوری به عواملی چون ظرفیت، تعداد ورودی و خروجی و جنس بدنه آن توجه کنید."
نظر خود را وارد نمایید