ای-نماد عضو نظام صنفی اتاق بازرگانی

تفاوت سوئیچ Poe اکتیو با سوئیچ Poe پسیو

سوئیچ PoE به گونه‌ای طراحی شده است که می‌تواند از طریق یک کابل اترنت اتصال شبکه و تأمین برق را همزمان فراهم کند. به این معنا که دستگاه‌های متصل مانند دوربین‌های امنیتی، تلفن‌های IP، و نقاط دسترسی بی‌سیم می‌توانند بدون نیاز به منبع تغذیه جداگانه به راحتی به شبکه متصل شوند و برق مورد نیاز خود را دریافت کنند. با استفاده از سوئیچ‌های PoE می‌توان کابل‌های برق اضافی را حذف، نصب دستگاه‌های شبکه را ساده‌تر و و هزینه‌های پیاده‌سازی شبکه را به حداقل می‌رساند. سوئیچ‌های PoE در مکان‌هایی که دسترسی به پریز برق دشوار یا غیرممکن است، بسیار مناسب و کاربردی است. در این مقاله به بررسی تفاوت سوئیچ Poe اکتیو با سوئیچ Poe پسیو و برخی اصطلاحات poe پرداخته شده است.

Active PoE و سوئیچ Active PoE چیست؟

Active PoE که مخفف شده‌ی عبارت Power over Ethernet است به عنوان PoE استاندارد شناخته می‌شود و هر نوع PoE که قابلیت تأمین توان الکتریکی و دستگاه‌ها از طریق کابل‌های اترنت (Ethernet) را داشته باشد به این دسته تعلق می‌گیرد. این نوع PoEها با سوئیچ‌هایی که از استانداردهای IEEE 802.3af، IEEE 802.3at یا IEEE 802.3bt پشتیبانی می‌کنند سازگار هستند و می‌توانند به سوئیچ‌های PoE+، PoE و ++PoE تقسیم شوند. قبل از تأمین برق، سوئیچ‌های Poe اکتیو توان الکتریکی بین سوئیچ و دستگاه‌های دیگر را بررسی و اطمینان حاصل می‌کند که آن‌ها با یکدیگر سازگار هستند یا خیر. به عبارتی سوئیچ‌ها با انجام بررسی‌های اولیه، تأیید می‌کنند که دستگاه‌های متصل شده توان الکتریکی مورد نیاز را می‌توانند به درستی دریافت کنند و با مشخصات PoE مطابقت دارند یا خیر. اگر دستگاه‌ها با یکدیگر سازگار نباشد سوئیچ Active PoE توان الکتریکی (برق) ارسال نمی‌کند. این قابلیت، امنیت و پایداری شبکه را تضمین و از خرابی‌های ناشی از مشکلات برق و اتصالی‌های نادرست جلوگیری می‌کند. 

Active PoE Switch

Passive PoE و سوئیچ Passive PoE چیست؟

Passive PoE مخفف عبارت Power over Ethernet و یک نوع غیر استاندارد از PoEها می‌باشد. این نوع از PoEها می‌توانند برق را از طریق کابل Ethernet منتقل کنند. سوئیچ‌های Passive PoE از هیچکدام از استانداردهای IEEE پشتیبانی نمی‌‌کنند. در این نوع از PoE، برق به‌طور دائم فعال است؛ به این معنا که سوئیچ به‌طور مداوم جریان الکتریکی را با ولتاژ مشخص از طریق کابل اترنت ارسال می‌کند بدون توجه به اینکه آیا دستگاه متصل شده از PoE پشتیبانی می‌کند یا خیر. باتوجه به این نکته استفاده از سوئیچ Passive PoE ممکن است باعث آسیب دیدن سخت‌افزار، خرابی دائمی و حتی ایجاد خطرات ایمنی دستگاه‌های متصل شود اگر، دستگاه‌ها برای دریافت برق از طریق کابل‌های اترنت طراحی نشده باشند. به همین علت توصیه می‌شود هنگام استفاده از سوئیچ Passive PoE، اطمینان حاصل کنید که تمام دستگاه‌های متصل شده با این نوع از برق‌رسانی سازگار باشند.

Passive PoE Switch

تفاوت سوئیچ Poe اکتیو با سوئیچ Poe پسیو

همانطور که در متن بالا عنوان کردیم، سوئیچ‌های Active PoE و سوئیچ‌های Passive PoE هر دو می‌توانند اتصالات PoE را  با روش‌های بسیار متفاوت فراهم کنند. علاوه بر این، آن‌ها در نحوه تأمین توان PoE pinout برق‌رسانی، پشتیبانی از اترنت، هزینه و سایر موارد نیز تفاوت‌هایی دارند.

PoE Power Supply Pinout

سه روش برای تأمین برق توسط سوئیچ‌های PoE وجود دارد: PoE Mode A، PoE Mode B و 4-pair PoE. در PoE Mode A، برق به طور همزمان با داده‌ها از طریق پین‌های 1، 2، 3 و 6 منتقل می‌شود و در PoE Mode B، برق از طریق پین‌های 4، 5، 7 و 8 منتقل می‌شود. در روش 4-pair PoE، برق از طریق تمامی 8 پین به طور همزمان انتقال می‌یابد.

سوئیچ‌های Active PoE می‌توانند از تمامی روش‌های PoE Mode A، PoE Mode B و 4-pair PoE پشتیبانی کند، در حالی که سوئیچ‌های Passive PoE تنها از PoE Mode B پشتیبانی می‌کند. این تفاوت در قابلیت‌ها به معنای انعطاف‌پذیری بیشتر سوئیچ‌های Active PoE برای تأمین برق به دستگاه‌های مختلف با نیازهای متنوع است. 

پشتیبانی از Ethernet

سوئیچ‌های Active PoE می‌توانند از اترنت با سرعت‌های 10/100/1000 مگابیت بر ثانیه تا فاصله 100 متر بر روی کابل‌های Cat5/5e/6 پشتیبانی کنند. در مقابل، سوئیچ‌های Passive PoE معمولاً از اترنت با سرعت‌های 10/100 مگابیت بر ثانیه تا فاصله 100 متر پشتیبانی می‌کنند. بنابراین، سوئیچ‌های Active PoE می‌توانند در شبکه‌های سنتی 10/100BASE-T و همچنین شبکه‌های مدرن 1000BASE-T PoE به کار گرفته شوند. در حالی که سوئیچ‌های Passive PoE بیشتر در شبکه‌های قدیمی 10BASE-T و 100BASE-T PoE استفاده می‌شوند.

این تفاوت‌ها به سوئیچ‌های Active PoE امکان می‌دهد که در محیط‌های شبکه پیچیده با پهنای باند بالاتر به خوبی عمل می‌کنند، در حالی که سوئیچ‌های Passive PoE بیشتر برای شبکه‌های کوچک‌تر و با نیازهای پهنای باند کمتر مناسب هستند. انتخاب بین این دو نوع سوئیچ بستگی به نیازهای خاص شبکه و تجهیزات مورد استفاده دارد.

هزینه

تمام سوئیچ‌های Active PoE دارای کنترلر برق PoE داخلی هستند که وظیفه تشخیص و طبقه‌بندی دستگاه‌های PD (Powered Device) را انجام می‌دهند. در حالی که سوئیچ‌های Passive PoE چنین مولفه و عملکردی ندارند. بنابراین، منطقی است که قیمت سوئیچ‌های Active PoE بالاتر از سوئیچ‌های Passive PoE باشد.

به طور خلاصه، سوئیچ‌های Active PoE و Passive PoE عمدتاً در جنبه‌های زیر با یکدیگر تفاوت دارند

معرفی اصطلاحات PoE

  1. PSE

PSE مخفف عبارت Power Sourcing Equipment به معنای تامین کننده برق است. دستگاه‌هایی که بر روی کابل Ethernet جریان الکتریکی را منتقل می‌کنند تامین کننده برق یا همان PSE می‌باشند. این دستگاه‌ها می‌توانند یک سوئیچ POE باشند که در اصطلاح به آن endspan می‌گویند.

  1. PD

PD مخفف عبارت Power Device است که به آن برق پذیر می‌گویند که جریان الکتریکی خود را از pse دریافت و مصرف می‌کند. نمونه‌هایی از pd اکسس پوینت‌های بی سیم، دوربین‌های ip و تلفن voip اشاره نمود. به مثال زیر توجه کنید اگر دوربین مداربسته‌ی شما سازگار با فناوری poe باشد و آن را به سوئیچی که دارای پورت poe است متصل کنید، دوربین جریان الکتریکی مورد نیاز خود را از سوئیچ تامین می‌کند. در این حالت سوئیچ را pse و دوربین را pd می‌نامند.

  1. آداپتور PoE

آداپتور poe یکی از راه‌های تامین انرژی برای تجهیزات شبکه از طریق کابل‌های شبکه می‌باشد. اغلب آداپتورهای poe زمانی استفاده می‌شوند که امکان تامین انرژی از طریق تکنولوژی poe انجام شده باشد. به طور مثال رادیو وایرلس‌ها و یا تعدادی از تجهیزاتی که داخل شبکه مورد استفاده هستند و برای تامین انرژی خود به ولتاژهایی چون DC نیازمندند؛ قاعدتا برای تامین انرژی برای این دستگاه‌ها ملزم به استفاده از آداپتور هستیم.

اغلب آداپتورهای poe به شکل کیت دوتایی در بازار عرضه می‌شوند که یکی از آن‌ها injector و دیگری اسپلیتر است. injector در ابتدا قرار گرفته و جریان الکتریکی و اطلاعات را از طریق کابل شبکه منتقل می کند؛ در این حالت اسپلیتر در انتها یا همان مقصد قرار گرفته و جریان الکتریکی و همچنین اطلاعات و داده‌ها را از طریق کابل شبکه انتقال می‌دهند. در این حالت شما می‌توانید تجهیزاتی که شامل پورت شبکه می‌باشند را در مکان دلخواه خود قرار داده بدون نگرانی از تامین انرژی تجهیزات.

نکاتی در مورد آداپتور PoE

  • در هنگام خرید آداپتور poe حداکثر انرژی قابل انتقال است توجه کنید
  • زمان استفاده از آداپتورهای poe بهتر است از کابل‌های cat5، cat6 و cat7 استفاده شود تا بتوان به راحتی جریان الکتریکی و اطلاعات را انتقال داد.
  • دوربین‌هایی که از فناوری poe پشتیبانی می‌کنند دارای یک سوییچ برق اختصاصی می‌باشند که می‌توانند جریان الکتریکی را از طریق کابل شبکه ارسال کنند این در حالی است که دوربین‌هایی که از تکنولوژی poe پشتیبانی نمی‌کنند تنها می‌توانند از طریق کابل ethernet به شبکه متصل شوند و همچنین منبع تغذیه ای به صورت جدا داشته باشند.
  1. PoE Injector

Injectorها دستگاه‌هایی هستند که به یک منبع برق متصل شده و بین یک سوئیچ اترنت و دستگاه‌هایی که باید برق آن تامین شود قرار می‌گیرند همچنین از استاندارد IEEE 802.3af پشتیبانی می‌کنند.

  1. PoE splitter

Poe splitter می‌تواند داده‌ها و اطلاعات را از جریان الکتریکی جدا کند و همچنین داده‌ها را به ورودی دیگری بفرستد تا تجهیزاتی که از فناوری poe پشتیبانی نمی‌کنند از آن استفاده کنند. همانطور که در تصویر می‌بینید Poe splitter دارای دو کابل خروجی است که یکی از آن ها برای انتقال داده‌ها و دیگری برای انتقال جریان الکتریکی می‌باشد. نکته مهم در اتصال poe splitter در این است که شما به هیچ عنوان نباید این اسپلیترها را به طور مستقیم به سوئیچ‌های poe متصل شود چرا که برای تامین برق می بایست از poe injector استفاده نمود.

  1. کابل PoE

به طور معمول برای سوئیچ poe می‌توان کابل اترنت معمولی استفاده کرد اما نوع کابل ethernet به data transfer rate پورت poe بستگی دارد.

نظر خود را وارد نمایید