ای-نماد عضو نظام صنفی اتاق بازرگانی

راهنمای خرید مودم فیبر نوری

مودم‌ فیبر نوری، در شبکه‌های ارتباطاتی مدرن، نقش اساسی در تسهیل انتقال اطلاعات بین دستگاه‌ها را دارد. این مودم‌‌ها در شبکه‌های فیبر نوری، با ارائه امکاناتی همچون سرعت انتقال، پهنای باند و پایداری بسیار بالا، به عنوان یکی از انتخاب‌های اصلی برای اتصالات ارتباطاتی امروزی شناخته می‌شوند. به همین علت برای خرید مودم‌های فیبر نوری می بایست عوامل متعددی را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید مودمی مناسب با نیازهای خود تهیه نمایید. مودم‌های فیبر نوری با برندهای مختلف و قیمت‌های متفاوت در بازار عرضه می‌شوند که هر کدام از مودم‌ها برای پاسخگویی به نیازهای بخش خاصی از کاربران در نظر گرفته شده‌اند.

در این مقاله سعی شده است تا اطلاعات جامع‌ای در قالب راهنمای خرید مودم فیبر نوری در اختیار کاربران قرار دهیم تا با مطالعه‌ی آن بتوانند مودمی مناسب با نیازهای خود تهیه نمایند. اما در ابتدا بهتر است با ویژگی‌های اینترنت فیبر نوری آشنا شویم.

اینترنت فیبر نوری

اینترنت فیبرنوری یا FTTH، از رشته‌های بسیار نازک و منعطفی تشکیل شده‌اند که داده‌ها را از طریق نور منتقل می‌کنند. هنگامی که تعدادی از این تارهای نور کنار یکدیگر قرار بگیرند کابل‌های فیبر نوری شکل می‌گیرد. برای استفاده از اینترنت فیبر نوری می‌بایست زیرساخت‌های مناسبی فراهم شود تا بتوان از این تکنولوژی به بهترین شکل ممکن استفاده نمود. 

ویژگی اینترنت فیبر نوری

  • پهنای باند فیبر نوری بیش از 10 گیگابایت است و برای مسافت‌های طولانی بسیار مناسب می‌باشد
  • کابل‌های فیبر نوری سبک و با دوام هستند
  • اطلاعات را با حجم و سرعت بالا به طور همزمان انتقال می‌دهند
  • در مسافت‌های طولانی افت بسیار کمتری نسبت به کابل‌های مسی دارند
  • کابل‌های فیبر نوری دارای ایزولاسیون الکتریکی هستند چرا که الیاف نوری، هادی برق نیستند و به راحتی می‌توان این کابل‌ها را در کنار کابل‌هایی که ولتاژ بالایی دارند استفاده نمود بدون اینکه دچار نویز شوند

مودم فیبر نوری

مودم‌های فیبرنوری اطلاعات و داده‌های نوری را به دیجیتال و بالعکس تبدیل می‌کنند؛ همچنین مودم‌ها در شبکه‌های متفاوتی همچون مخابراتی کابلی، شبکه‌های بی‌سیم، شبکه‌های فیبر نوری و ماهواره‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند. قبل از تهیه مودم فیبرنوری در ابتدا می‌بایست به این نکته توجه کنید که مودم شما در کدام مکان قرار خواهد گرفت چرا که مودم‌ها به دو گروه تجاری و خانگی طبقه بندی می‌شوند.

مودم فیبرنوری که به اختصار به آن (Otical Network Terminal) ONT گفته می‌شود، سرعتی بیش از مودم‌های ADSL و VDSL دارد و بهترین گزینه برای گیمیرها و استریمرها می‌باشد و مودم فیبر نوری ONT در گروه مودم‌های خانگی قرار می‌گیرد. این مودم‌ها به طور عمده برای استفاده در محیط خانگی، شرکت‌های کوچک و متوسط طراحی شده‌اند و عموماً دارای رابط‌های کاربری ساده هستند که افراد عادی بتوانند به راحتی از آنها استفاده کنند اغلب به دستگاه‌هایی چون کامپیوترها، تلفن‌های همراه، تلویزیون‌ها و دیگر دستگاه‌ها متصل می‌شوند. همچنین قابلیت اتصال به شبکه‌های بی‌سیم و یا اتصال از طریق کابل را هم دارند.

نوع دیگری از مودم‌های فیبر نوری به نام (Optical Network Unit) ONU وجود دارد که تعداد پورت‌های شبکه و تلفن آن بیش از تعداد پورت‌های مودم ONT می‌باشد و این دستگاه بیشتر در سازمان‌ها و ارگان‌هایی با تعداد کاربران بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. مودم‌های تجاری ممکن است دارای ویژگی‌های امنیتی بیشتر، سرعت بالاتر و قابلیت‌های مدیریت پیشرفته‌تری باشند. این دستگاه‌ها معمولاً برای اتصال به شبکه‌های فیبر نوری یا سیستم‌های متداول تلفن و اینترنت در محیط‌های تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حالی که مودم‌های ONT برای مصارف خانگی و یا شرکت‌های کوچک بسیار مناسب و مقرون به صرفه‌تر می‌باشند.

"مودم‌های فیبر نوری باتوجه به تعداد پورت‌ها، آنتن و سرعت Wi-Fi عملکرد متفاوتی در شبکه دارند."

خرید مودم فیبر نوری

هنگام خرید مودم‌های فیبر نوری باید موارد مختلفی را بررسی کنید تا بتوانید یک مودم مناسب و مقرون به صرفه را تهیه کنید؛ چرا که هر یک از مودم‌ها باتوجه به عملکردی که دارند برای گروه‌های خاصی از کاربران طراحی شده‌اند.

  1.  تعیین نیازهای شبکه: مهم‌ترین مرحله برای خرید مودم فیبر نوری، تعیین نیازهای شبکه است چرا که هر یک از مودم‌ها برای کاربرد متفاوتی طراحی و تولید شده‌اند. در ابتدا شما می‌بایست بررسی کنید که چه تعداد دستگاه بر روی شبکه خود دارید و به چه نوع اتصالات و پروتکل‌های شبکه‌ای نیاز دارید. همچنین، سرعت اینترنت و پهنای باند مورد نیاز را هم باید در نظر بگیرید.
  2. مطالعه و بررسی مشخصات فنی: همانطور که اشاره کردیم مودم‌های فیبر نوری باتوجه به کاربردهایی که دارند متفاوت هستند و توسط شرکت‌های مختلفی مانند هواوی، فایبر هوم و .. طراحی و تولید می‌شوند به همین علت است که قبل از خرید مودم شما باید نیازهای خود را تعیین نموده و سپس باتوجه به نیازهای خود مشخصات فنی مودم‌ها مانند سرعت انتقال داده، تعداد پورت‌ها، نوع رابط‌ها، استانداردهای شبکه، قابلیت‌های امنیتی و زیر ساخت‌های مخابراتی را در نظر بگیرید.
  3. فرکانس: فرکانس مودم‌ها در نوع انتخابی مودم بسیار مهم است چرا که برخی فرکانس‌ها مانند فرکانس 2.4 گیگاهرتز از تمامی اجسام عبور می‌کند و باعث تداخل با دیگر فرکانس‌ها می شود؛ اما فرکانس 5 گیگاهرتز دارای پایداری بیشتر و همچنین سرعت بیشتر است اما برخلاف فرکانس 2.4 توانایی عبور از اجسام را ندارد. برخی از مودم‌های فیبر نوری از فرکانس‌های 2.4 و 5 گیگاهرتز پشتیبانی می‌کنند که به اصطلاح به آن ها مودم فیبر نوری دو باند گفته می شود.
  4. بررسی سازگاری با ISP: هنگامی که شما قصد تهیه مودم FTTH را دارید، در ابتدا می‌بایست با شرکت ارائه دهنده سرویس مد نظر خود تماس گرفته تا از متناسب بودن برند مودم انتخابی خود با زیرساخت‌های آن شرکت اطمینان حاصل نمایید .
  5. بررسی امکانات اضافی: برخی از مودم‌های فیبر نوری قابلیت‌ها و امکانات اضافی مانند CAT V، پورت‌های USB، قابلیت‌های مدیریت شبکه پیشرفته و برخی فیچرهای امنیتی... را دارا هستند. اگر به امکانات خاصی نیاز دارید، مطمئن شوید که مودم مورد نظرتان این امکانات را دارد.
  6. مطالعه نظرات کاربران: قبل از خرید مودم فیبر نوری، می‌توانید نظرات و تجربیات کاربران را مطالعه کنید چرا که برخی از نکات و مشکلات توسط کاربران مطرح شده و پاسخی مناسب دریافت نموده‌اند و شما با مطالعه آن می‌توانید مودم مناسب باتوجه به نیازهای خود را تهیه کنید.
  7. خرید از فروشگاه معتبر: پس از رعایت نکات فوق دقت کنید که مودم خریداری شده از فروشگاه و یا تولید کننده‌ی معتبر و دارای گارانتی باشد تا در صورت لزوم بتوانید از پشتیبانی فنی استفاده نمایید. 
نظر خود را وارد نمایید