اولین گزارش پیشرفت پروژه فیبرنوری کشور به نقل از سایت IranFttx در تاریخ 23 اردیبهشت 1403 در سایت سورین نت منتشر شد، اکنون تغییرات این پروژه پس از گذشت بیش از 6 ماه به شرح زیر میباشد.
پیشرفت پروژه از 38% به 41% رشد 3 درصدی داشته و تعداد خانوار از 7,501,594 به 8,139,565 خانوار رسیده که 637,971 خانوار جدید به کاربران زیر ساخت فیبر نوری کشور پیوستهاند.
کاربران ایرانی بواسطه دو سرویس FTTH و VDSL از ارتباطات فیبر نوری بهرمند می شوند که بر اساس اطلاعات سایت مذکور تعداد کاربران FTTH از 356,806 نفر به 390,964 نفر افزایش یافته و تعداد کاربران VDSL از 197,156 به 223,669 نفر رسیدهاند که به ترتیب 34,158 و 26,513 کاربر افزایش داشته است.
یادآور می شود در سرویس FTTH فیبر نوری تا منزل یا محل کار کاربران نصب شده و به عبارتی کل مسیر ارتباطی فیبر نوری است اما در سرویس VDSL فیبر نوری تا نزدیکترین کافو به کاربر ارائه شده و در ادامه از طریق یکی از فناوریهای DSL سرویس را دریافت میکند.
توسعه ارتباطات روی بسترهای Wireless مانند سرویسهای 3G/4G، رادیو، TD-Lte و موارد مشابه طی یک دهه گذشته توسعه روزافزونی داشته به گونهای که حجم زیادی از ارتباطات کشور روی این بسترها متمرکز شده است. اما ارتباطات زمینی و علیالخصوص فیبر نوری به دلایل پایداری، سرعت و ظرفیت آن همچنان جای پیشرفت و گسترش انواع سرویس را دارد و شایسته است که بخش زیادی از ترافیک کشور از سرویسهای Wireless به سرویسهای مبتنی بر فیبر نوری متمرکز شوند تا شاهد پایداری و شاخصهای کیفی مناسبی در ارتباطات باشیم.
اهداف برنامه توسعه فیبر نوری:
بر اساس الزامات برنامه توسعه شبکه 80 درصد خانوارهای هر استان بايد پوشش داده شوند، مبنای پوشش خانوار، کدپستی و يا پلاک ثبتی شهری و نقشههای هوایی مورد تأیید سازمان در نواحی خدمات شهری است. منظور از خانوار تحت پوشش، خانواری واقع در شعاع هوایی حداکثر 300 متری يکی از نقاط حضور است که ظرف مدت 30 روز از تاريخ درخواست وی، خدمت دسترسی مبتنی بر فيبر نوری برای او تامين شود.
در این برنامه الزام شده که حداقل 50 درصد کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی از طریق فیبر نوری (FTTP) و حداکثر 50 درصد کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی پرسرعت از طریق دسترسی سیمی با قابلیت حداقل سرعت 50 مگابیت بر ثانیه و دسترسی رادیویی مجاز با قابلیت حداقل سرعت 30 مگابیت بر ثانیه را داشته باشند؛ کاربران سرویس دسترسی مبتنی بر فيبر نوری، منازل و کسبوکارهای بهرهبردار آن هستند. همچنین باید برای حداقل ده درصد کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی از طریق فیبر نوری با قابليت حداقل سرعت يک گيگابيت بر ثانيه وجود داشته باشد.
چرا شبکه فیبر نوری کشور مهم است؟
اگر از مزایای فنی فیبر نوری که شامل سرعت، ظرفیت، امنیت و ... میشوند بگذریم، نوسازی زیرساخت ارتباطی کشور مبتنی بر فیبر نوری منجر به افزایش پایداری و ارائه SLA قابل قبول برای کاربران خانگی و تجاری ایران خواهد بود. همچنین رخدادهای طبیعی مختلف مانند سیل، زلزله و ... و دستیابی به شاخصها پدافند غیرعامل دو دلیل مهم برای جایگزینی زیرساخت فعلی با زیرساختی مدرن و منعطف تر مانند فیبر نوری است.
تکنولوژی فیبرنوری همچنان مسیر پیشرفت را طی میکند و هر روز شاهد ارتقاء پارامترهای کمی و کیفی آن میباشیم لذا این مهم یادآور میسازد که فرایند نصب، نگهداشت و بهبود این زیرساخت باید با رشد تکنولوژی همسو شده تا کاربران کشور عزیزمان از قافله ارتباطات و سرویسهای پشتیبان سایر صنایع عقب نمانند.
نظر خود را وارد نمایید